У 2008 році в історичному центрі міста Миколаїв було відкрито ресторан української кухні - "Вареники".

Ми створили цей ресторан, намагаючись відтворити історію відомої на все місто вареничної, що була відкрита наприкінці 60-х років минулого сторіччя, та радувала відвідувачив своїми стравами на протязі більш ніж тридцяти років. Варенична славилася національною кухнею та великим вибором вареників. Сюди з'їзджалися мешканці ті гості міста, аби скуштувати відомі вареники.

В нашому ресторані Ви не тільки скуштуєте національні страви, що гутуються за старовинними рецептами, але і відчуєте справжній дух України. Розкішний декоративний інтер'єр ресторану вдало поєднує вікові народні традиції та сучастність. Інтер'єр ресторану оздоблено руками справжніх майстрів: різьба по дереву, меблі з мореного дубу. Використовуються предмети етнографії, що були знайдені у віддалених селах нашої країни.

Особливий колорит створюють настінні розписи, які виконані в національному стилі. Все це повертає нас на багато років назад і створює атмосферу затишку, тепла та справжньої української гостинності.

 

Вареники прийнято вважати традиційним блюдом української кухні, їх смачно готувала ще гоголівська Солоха, але насправді мало кому відомо, що корені цієї страви відходять до турецької кухні. Пельменоподібна страва турецької кухні настільки припала до душі українцям, що іх "бусурманських" дюш-вара воно поступово перетворилося в вара-ники, а вже потім в гордість української кухні - вареники, причому з характерними начинками: шкварками, цибулею, бульбою, вишнями. Пізніше начинок стало ще більше.

Україна здавна славилася своєю кухнею. Її страви були відомі далеко за межами країни. Це обумовлено, перш за все, їх високими смаковими та поживними властивостями, різноманіттям продуктів, що використовуються при приготуванні їжі, та способом кулінарної обробки. Адже одних тільки способів приготування борща нараховується більше тридцяти, а в його склад може входити понад двадцять різних інгредієнтів.

 

В українській кулінарії десятки тисяч рецептів страв, які вирізняються легкістю приготування та чудовими смаковими якостями.

Кому невідомі Українські борщі, пампушки, галушки, вареники, коржі, калачі, гречаники, фарширована риба, шпиговане сало, печеня, буженина? Більшість страв відрізняються вдалим поєднанням м'яса та овочів. Це крученики, голубці з м'ясом, перець, фарширований м'ясом та овочами. Для української кухні характерні різноманітні способи приготування їжі: жарка, тушкування, варка, запікання, пасерування. Дуже смачні страви, що були запечені: печеня, вареники зі сметаною, тушена капуста, картопля з м'ясом та чорносливом.

Народ України славиться своєю гостинністю, тому що "ситий гость - усьому дому радість". В українскій хаті на столі на вишитому рушникові завжди лежав хліб, я поряд - сіль. За стародавнім обрядом хліб-сіль підносили дорогим гостям на знак глибокої поваги. Сучасне національне кулінарне мистецтво зберегло та збагатило давні добрі традиції.

Значуще місче в українській національній кулінарії займають страви з риби: карась, запечений у сметані; рибні крученики; карп, фарширований грибами та гречаною кашею; карп тушкований із цибулею або в сметані; судак, запечений з грибами та раками, тощо.

Українська національна кухня багата стравами, приготування яких за традицією приурочувалося до різноманітних свят та обрядів - до весілля, народження дитини, проводам на військову службу,тощо. І сьогодні жодне сімейне свято не обходиться без рулетів, кручеників, печені, холодцю, шинки, пиріжків з капустою, сиром, м'ясом, грибами, домашньої ковбаси, голубців, вареників.

Так, млинці із пшеничної та гречаної муки і вареники були обов'язковими стравами на масляну. До найбільш урочистих свят пекли пироги з м'ясом, печінкою та іншими начинками. Обрядовою стравою був і компот з сухих фруктів - узвар.

 

Тож, якщо ви хочете усамітнитися з коханою дівчиною, або коханим чоловіком, послухати тишу української ночі, відсвяткувати з друзями якусь подію, або влаштувати гучну вечірку, або пригостити ваших іноземних гостей справжніми національними стравами, що готуються з душею за старовинними рецептами, ресторан "Вареники" - кращий вибір!

Ресторан працює щодня, з десятої до опівночі.

Чекаємо на Вас!

 

 

 

 

 

Мы в Google+